Dva držitelé značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt oceněni regionální potravinou JMK
Skutečnost, že značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt představuje záruku kvality, dokázali také v letošním klání o udělení ocenění "regionální potravina" dva její držitelé.Dva výrobky z Moravského krasu získaly ocenění a tím i právo používat na svém obalu značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Prvním je uzený duhový pstruh z rybářství Skalní mlýn, druhým je kozí tvarohové žervé vyrobené na rodinné farmě Sedlák v Šošůvce.
Kozí farma Sedlák je držitelem značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt již od jejího založení v roce 2007, Pstruhařství Skalní mlýn získalo značku na začátku letošního roku.
V Jihomoravském kraji vybírala odborná porota ze sto čtyřiceti sedmi přihlášených výrobků od jednapadesáti producentů. „Nejsilnější zastoupení měly letos kategorie masné výrobky tepelně opracované a pekařské výrobky včetně těstovin,“ uvedl Jaromír Musil z Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, která soutěž v regionu organizuje. Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky.
Kozí sýr Sedlák: Punkevní pstruh:
Také další výrobky a služby v cestovním ruchu Moravského krasu mohou být držitelem značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt. Více informací naleznete na webu národního koordinátora značení http://www.regionalni-znacky.cz, nebo v záložce webu MAS Moravský kras http://www.mas-moravsky-kras.cz/karsticum-/