Pozvánka na Festival otevřených sklepů Mladá vína z Modrých hor 21.-22. března 2009
Čtyři sezóny, dvě stovky sklepů, nespočet zážitků - Vinařská oblast Morava důvěrně a zblízka.Vítají vás vinaři z kraje, kde Pán Bůh požehnal nejlepším červeným vínům na Moravě. V podmanivém prostředí historických sklepů můžete ochutnat mladá vína z Modrých hor, převážně malých a středních vinařů. Celkem na vás čeká 44 vinařů a na 300 vín z místních vinic.
Festival začíná v sobotu 21.3.2009 slavnostním zahájením ve Velkých Pavlovicích před Městským úřadem v 9:00. Sklepy se pro vás otevírají v 10:00 v obcích Bořetice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice a Vrbice.
Hle jižní Morava
Kraj meruněk a vína
Janíčka tu v písni zabili
A u jezírka blízko Podivína
Střevíček bílý víly ztratily
Jan Skácel
Podrobný program festivalu naleznete zde. Kraj meruněk a vína
Janíčka tu v písni zabili
A u jezírka blízko Podivína
Střevíček bílý víly ztratily
Jan Skácel
V rámci festivaliu se uskuteční i ochutnávka sýrů Moravského krasu snoubených s moravským vínem ve sklepě ZD Němčičky v sobotu 21. března enreopa009.
„Na stáří nezáleží, pokud ovšem nejste sýr."
Louis Bunuel
Největší jeskyně v Česku, nejhlubší otevřená propast, závrty, ponory... Určitě jste zde byli i Vy, minimálně jednou na školním výletě. Ale pravděpodobně nevíte, že i Moravský kras má svůj roquefort. . V roce 1963 se začal vyrábět přírodní sýr s modrou plísní který pět týdnů dozrává v jeskyni Michalka u Holštejna. Sýr jemné a zároveň pikantní chuti je tradičním výrobkem a vyrábí se pouze z mléka vyprodukovaného v krvii-velikonocni-jarmark-na-rozhledne-u. Vznikají zde ale i vynikající kozí a ovčí sýry.
Jen nemnoho kulinářských rozkoší předčí lahodný, zralý sýr podávaný se sklenkou kvalitního vína a soustem čerstvě upečného chleba.
Pojďte s námi objevovat nové chutě a kulinářské divy jihu Moravy!
Podrobný program této akce naleznete zde.